1. tipp: pesto
a teszta vizebe, meg amikor nem forr, ici-pici krumpli darabokat teszunk (fejenkent egy fel pici krumplit) ami a tesztaval egyutt megfo. leszurjuk, osszekeverjuk a pestoval. sokkal finomabb, mint amugy!!!
2. tipp: zoldsegek a teszta vizeben fozve. ez itt egy bevett szokas, a zoldseget egyszeruen elobb belerakod foni a tesztavizbe, igy mar eleve atveszi az izet.
egy nagyon finom verzio: brokkolis teszta. megfozod a brokkolit, es osszekevered turoval, vagy kockara vagott fustolt mozzarellaval. itt a megfott brokkolit a masik hozzavaloval egyutt meg egy kicsit fozni kell egy masik serpenyoben. ha turoval, akkor nagyon meg kell fozni, ha a sajttal, akkor nem annyira.
3. hagymas teszta. semmi mas nem kell hozza, csak aprora vagott, olivaolajon kis soval megparolt lilahagyma es rovid teszta! nagyon finom!
cremina: a kave elso egy par csoppjet, ami kijon, kiontjuk a kavefozobol es cukorral habos kremet kavarunk belole. kozben a kavefozot visszatesszuk a tuzre, es hagyjuk, hogy kijojjon az egesz. ezzel a kremmel izesitjuk a kavet cukor helyett.
spanyol torta: tejbe martott keksz retegre olvasztott csokit ontunk es csinalunk 3-4-5 reteget. par orara hutobe kell tenni es isteni finom!!!
na most ennyi eleg a receptekbol, mert letelt az idom!!!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
szia, ugyan nem ismerlek, és nápolyt is csak kissé (2 napot voltam kb 3 éve nyáron), de nagyon bejött. gg berlini blogjáról akadtam rád. nápolyba nagyon visszavágyom. így olvasni foglak sztem. :)
minden jót
agp
szi!
nagyon aranyos és őszintea blogod, tetszik nekün nagyon! A tészta receptek meg csúcsosak, ha lesz még mindenképp írj, megcsinálom őket szép sorban :D pusz: szépi és dia
Post a Comment