2007/05/03

majus elseje

hideg, eso, es leginkabb vicces - a diakok ingyen lakast, kulturat es penzt kovetelnek, mert ha mar az allam eltartottjai , akkor miert kell szornyu korulmenyek kozott elniuk, meg arra buzditanak,h ogy foglaljunk hazakat.
a foglalthazasok ujabb harci felhivasokat illesztenek a reggae-be es dancehall-ba, meg szorolapot osztanak,h ogy ez nem a berugas es tancolas, hanem a kuzdelem napja.
a sri lankai kommunista part ifju holgyei lenint, marxot, sztalint visznek es sri lanka egyben maradasaert kuzdenek. korulottuk sri lankai esernyoarusok, akik viszont dolgoznak kozben, az ausztraliaban nyomtatott ujsagjukban meg az van, hogy a koszovoi albanoknak nincs igaza , hogy ok is kulon allamot akarnak, az egesz jugoszlaviai haboru az imperialistak bune, akik felelesztettek a nacionalizmust az addigi testveri koztarsasagokban.
futottak meg: nato ellen, palesztinaert, tengeralattjarok ellen, kornyezetert, szakszervezetek stb.
partok viszont nem voltak, legalabbis nem kimondva, bar nyilvan eleg baloldali volt az egesz.
azt varom, hogy tavasz-nyar legyen es furodhessek a tengerben. amugy meg most mar tanulnom kell mindenfelet, nem tortenik semmi extra. bagnoliban csinalok terepgyakorlatot varosantropologiabol, de kiderult, hogy nem lehet interjukat csinalni az emberekkel, csak megfigyelni oket, ugyhoyg nem fogok mennni a halarus bacsihoz dolgozni, aki a multkor nekem adott egy ronda nagy halat - ami az alfredo varazslatanak koszonhetoen ehetove valtozott, pedig a gabriel megeskudott,hogy ennel undoritobbat meg nem latott. en ettem belole, de csak azert, mert nem lattam a fekete levet, ami kijott a gyomrabol. meg az orult pasival se lehetne beszelgetnunk, akinek van egy pinceje, amit kiad zeneszeknek meg egy huga amerikaban, akit meglatogatott, es igy megtanult amerikaiul beszelni meg tancolni, es ezert hiaba 70 eves a lanyok mind vele akarnak tancolni az agnanoi (szinten napoly kulvarosa, mint bagnoli) diszkoban, ahova biciklivel megy mellesleg...
irjak halas-kagylos recepteket, kedves emberek? mert arra gondolok, hogy az az , ami itt jo meg extra, de otthon nem lehet nagyon megcsinalni sajnos.

1 comment:

ett said...

május elsejés + nápoly eleje képek itt.

és köszi mégegyszer mindent!
o