2007/02/09

del quartiere - a negyedbol

un gualiò del quartiere - ez azt jelenti mint otthon kabe hogy a csavo a nyockerbol... es nagyon sok minden mast is amit nehez leirni. csak 3 aprosag amit tegnap lattam ejszaka a quartieri spagnoliban: "szent ertesites: a haz lakoit szeretettel meghivja x templom hogy x szent unnepet egyutt unnepeljuk" (kb. ugy nezett ki, mint az ,hogy ezentul a szemetet ide es ide tegyek legyenek szivesek)
halottakrol plakat: ez itt a szokas, hogyha valaki meghal a nekrologot nem ujsagban jelentetik meg, hanem kiplakatoljak vele a lakohelyuket, egy par utcanyi reszt. ilyen fekete keretes a3-as plakatok, neha valami szent kepevel. es a quartieriben (de nehol mashol is)odairjak napolyiul az ember becenevet,merthogy a rendes neven nem ismeri senki. pl. o'tassista (a taxis)
rengeteg robogo, ilyen 50kobcentis. ezzekkel mennek tolvajkodni. ket 15-16 eves srac egy ilyen 50-es motoron elmegy egy utcai oltar elott es 5szor keresztet vet. biztos ami biztos. aztan jott meg kb. 15 ilyen robogo es ettol elmenekultunk de egyik se szemelt ki minket szerencsere

No comments: